Jon Jones is niet langer in het bezit van de Ultimate Fighting Championship titel in het licht zwaargewicht. De UFC heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat de 27-jarige Amerikaan zijn titel heeft in moeten leveren en hij voor onbepaalde tijd geschorst is.

Normen

“Als gevolg van de aanklacht en andere schendingen van de gedragscode voor atleten, gelooft de organisatie dat het voor Jones beter is om zich te concentreren op zijn lopende juridische zaken,” aldus de UFC.

“Wij zijn van mening dat onze atleten zich binnen en buiten de Octagon aan bepaalde normen moeten houden. Hoewel wij teleurgesteld zijn in de laatste aanklachten, blijft de organisatie Jones ondersteunen gedurende zijn juridisch proces.”

Jones werd maandag in de rechtbank van Albuquerque aangeklaagd voor ‘het verlaten van de plaats van een ongeval’. Bij dat ongeval raakte een zwangere vrouw gewond. De aanklacht kan leiden tot maximaal drie jaar gevangenisstraf.

Daniel Cormier zal Jones vervangen tijdens UFC 187. Hij zal op 23 mei in Las Vegas tegen Anthony Johnson strijden om de nu vacante titel in het licht zwaargewicht.