Karapet Karapetyan keert vrijdag na ruim acht maanden afwezigheid terug in de ring. In de Amsterdam RAI zal de kickbokser met Armeense roots acte de présence geven tijdens de GLORY Superfight Series.

“Het is fijn om thuis te vechten”

Karapetyan (33) gaat in de klasse tot 77 kilogram de strijd aan met Yoann Kongolo, die slechts 6 van zijn 66 partijen verloor. “Ik heb een goede voorbereiding gehad. Het wordt een mooie partij die ik natuurlijk zal winnen,” zei Karapet donderdag tegen R1N.

Karapet vocht zo’n drie jaar geleden voor het laatst in Nederland en is blij dat hij opnieuw de kans krijgt om voor eigen publiek te schitteren. “Het is fijn om thuis te vechten. Of vechten voor eigen publiek extra druk met zich meebrengt? Nee, dat niet.”

Karapet had op 3 mei 2014 de kans om zich tot wereldkampioen in het weltergewicht te kronen. In het 1stBank Center zag hij hoe de leden van de jury na vijf zwaarbevochten rondes zijn Belgische opponent Marc de Bonte als winnaar aanwezen. Een overwinning op Kongolo, die de vierde plaats op de wereldranglijst bezet, brengt Karapetyan een stap dichterbij een titelgevecht.