Gegard Mousasi mag dan momenteel zonder werkgever zitten, voor de in Armeniƫ geboren vechtsporter is dat geen reden om het rustig aan te doen.

Frustratie

Mousasi hervatte vrijdag zijn training bij Kops Gym in Amsterdam. Opmerkelijk is dat de 31-jarige Leidenaar amper een week geleden nog in de Octagon stond. In Buffalo was The Dreamcatcher op 8 april te sterk voor oud-wereldkampioen Chris Weidman.

Mousasi heeft zijn contract bij de UFC nu uitgediend. Hoewel de UFC-titel bovenaan zijn verlanglijstje staat, is het nog niet zo zeker dat Mousasi een nieuw contract tekent bij ’s werelds grootste vechtsportorganisatie. Mousasi sprak onlangs zijn frustratie uit dat hij veel te weinig betaald krijgt. Namen als Mark Hunt en Dan Henderson verdienen minstens 7 keer zoveel en dat terwijl hij in het verleden van beide gewonnen heeft.

UFC-president Dana White ziet Mousasi graag een nieuw contract tekenen, maar liet ook weten dat Mousasi niet hoeft te rekenen op een beter salaris. Volgens hem heeft dit alles te maken met de populariteit van de meervoudig wereldkampioen.