Steve Suppan bokst op zaterdag 16 september in Kiev om de vacante jeugdtitel van boksbond WBO. In de Oekraïense hoofdstad neemt hij het op tegen Karen Chukhadzhyan.

WBO

De strijd om de WBO-titel is afgesproken over tien rondes en vindt plaats in de weltergewicht divisie.

De 21-jarige Chukhadzhyan verloor in april 2015 zijn debuut als professioneel bokser van zijn landgenoot Andriy Velykovskiy. Na die tijd kwam Chukhadzhyan negen keer in actie. Hij wist alle negen de partijen winnend af te sluiten.

Suppan maakte in april na een jaar blessureleed een succesvol rentree in de boksring. In zijn thuisstad Vinkeveen versloeg hij Bakhtiyar Isgandarzada uit Azerbeidzjan op punten. Voor de ongeslagen Suppan betekende het zijn zevende overwinning.

Ben Bril Memorial

Precies een maand na zijn gevecht tegen Chukhadzhyan komt Suppan opnieuw in actie. In het Koninklijk Theater Carré gaat hij tijdens de elfde editie van de Ben Bril Memorial de strijd aan met Innocent Anyanwu.

“Jeugdige enthousiasme neemt het op tegen een berg ervaring,” aldus event-manager Hans de Bruijn. “Steve Suppan heeft een record van 7-0-1. Innocent Anyanwu staat op 25-22-1. Een groot verschil, dat wel. Ook qua leeftijd. Steve Suppan is 23 jaar en Innocent 34 jaar. Maar dat maakt deze partij juist zo interessant.