Spike Presents: WFL wil oude tijden doen herleven. De organisatie heeft The Final 16, dat is geïnspireerd op The Final 16 van de K-1, aan het programma van het evenement dat op 29 oktober in Almere plaatsvindt toegevoegd.

Eeuwige roem

Het hele jaar door zullen er toernooien plaatsvinden waarin kickboksers zich kunnen plaatsen voor The Final 16. Atleten plaatsen zich door het winnen van een zwaar kwalificatietoernooi waarbij zij twee wedstrijden op één avond moeten winnen.

De organisatie verloot tevens twee wildcards. Dit kan bijvoorbeeld door middel van publieksstemmen of door de uitzonderlijk goede prestaties van de vechter.

“De winnaars van The Final 16 plaatsen zich automatisch voor Spike presents: WFL – The Final 8 in 2018, waar op één avond wordt bepaald wie de beste kickbokser is. Dit betekent naast een flinke winstbonus, ook eeuwige roem en is de status als legende van de sport binnen handbereik,” aldus de organisatie.

Afscheidspartij

29 oktober staat ook in het teken van de afscheidspartij van Melvin Manhoef. De 41-jarige kickbokser neemt het in zijn afscheidspartij op tegen drievoudig wereldkampioen Remy Bonjasky.

Wat voor Manhoef zijn afscheid is, betekent voor Bonjasky zijn rentree. De K-1-legende, die in het verleden drie keer won van Manhoef, zet op 29 oktober na een periode van ruim drieënhalf jaar voor het eerst voet in de ring.

Deelnemers The Final 16:

Andrei Stoica
Murat Aygun
Fred Sikking
Brian Douwes
Boy Boy Martin
Tarik Khbabez
Fabio Kwasi
Sam Tevette
Reduoan Cairo
Henriques Zowa
Serkan Ozcaglayan
Levi Rigters