Een recordaantal van 70.000 toegangskaarten zijn maandag in een tijdsbestek van 8 uur verkocht om het wereldtitelgevecht tussen Anthony Joshua en Kubrat Pulev bij te wonen. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Cardiff

Nooit eerder vlogen er zo snel, zoveel kaarten over de toonbank voor een sportevenement in het Principality Stadium in Cardiff. In totaal zijn er zo’n 80.000 kaarten beschikbaar.

Het gevecht verbrak eerder al het record van meeste toeschouwers in een zogenoemd Indoor Stadium. Het vorige record stond op naam van Muhammad Ali toen hij in 1978 onder toezicht van 63.315 toeschouwers Leon Spinks versloeg.

Klitschko

Joshua zal voor de eerste keer de ring betreden sinds hij eind april Wladimir Klitschko op sensationele wijze versloeg. De 27-jarige Brit, die al zijn 19 partijen wist te winnen, zet tegen Pulev maar liefst drie wereldtitels op het spel.

Voor Pulev wordt het de tweede keer dat hij de kans krijgt om zich tot wereldkampioen te kronen. In 2014 moest de 36-jarige bokser uit Sofia in de strijd om de wereldtitel zijn meerdere erkennen in Wladimir Klitschko. Hij verloor het gevecht in de vijfde ronde door middel van knock-out.