Tony Ferguson heeft de interim titel in het lichtgewicht veroverd. De Amerikaan was zaterdag in de T-Mobile Arena in Las Vegas te sterk voor Kevin Lee.

McGregor

Het gevecht tussen de lichtgewichten kende een sensationele openingsronde. De heren sloegen elkaar in een tijdsbestek van tien seconden om en om tegen het canvas. Lee domineerde vervolgens op de grond. De 25-jarige Amerikaan wist in de laatste veertig seconden de full mount positie te bemachtigen om vervolgens een barrage aan stoten en ellebogen los te laten op Ferguson.

In de tweede ronde waren de rollen omgedraaid. Lee was zichtbaar vermoeid, wat een slecht teken is tegen de onvermoeibare Ferguson. Ferguson bepaalde het tempo en kwam steeds beter in zijn spel.

De derde ronde was nog maar net op gang of Lee wist alweer een takedown te scoren, maar kon hier verder weinig voordeel uithalen. Ruim twee minuten later bracht Lee het gevecht opnieuw naar de grond. Ferguson wist zich uiteindelijk in de juiste positie te werken om een arm triangle in te zetten. Lee was genoodzaakt af te kloppen en leed zijn eerste nederlaag sinds december 2015.

De 33-jarige Ferguson pakte zijn tiende overwinning op rij. Hij hoopt de officiƫle lichtgewicht kampioen, Conor McGregor, te verwelkomen wanneer hij terugkeert in de Octagon. Echter heeft het er nu alle schijn van dat McGregor het in zijn volgende gevecht opneemt tegen Nate Diaz.