Kickbokser Robin van Roosmalen is van plan de komende jaren door te gaan met waar hij al jaren mee bezig is, namelijk het domineren van de licht- en vedergewicht divisie.

“Ik wil de nummer 1 blijven”

De explosieve kickbokser uit Den Bosch boekte onlangs in Amsterdam zijn derde zege van het jaar door in Sporthallen Zuid de Oekraïner Serhiy Adamchuk te verslaan. Van Roosmalen won het titelgevecht na vijf rondes op punten. Die zege betekende alweer zijn 15e in de GLORY-ring. Slechts drie keer verloor Pokerface onder de vlag van ’s werelds grootste kickboksorganisatie.

Van Roosmalen is al sinds het ontstaan van GLORY actief bij de organisatie. Hij schreef begin vorig jaar geschiedenis door zich in twee gewichtsklassen tot wereldkampioen te kronen. Ondanks zijn vele successen blijft hij gemotiveerd om het beste uit zichzelf te halen. “Ik wil de nummer 1 blijven,” zei Van Roosmalen tegen R1N. “Het is tevens mijn werk. Er moeten rekeningen betaald worden. Daarbij vind ik in iedere tegenstander een uitdaging. Ik denk alleen dat ik de beste uit mijn klassen al verslagen heb.”

MMA

Van Roosmalen zou aanvankelijk op 21 oktober weer in actie komen, dit keer in de kooi. Voor zijn derde MMA-gevecht zou hij afreizen naar Linz. Een oogblessure die hij opliep in zijn gevecht tegen Adamchuk gooide echter roet in het eten.

Van Roosmalen traint voor zijn MMA-gevechten in Florida. De Verenigde Staten is de place to be wanneer het om deze populaire vechtsportdiscipline gaat. Waar sommige atleten ervoor kiezen te emigreren naar het land waar dromen uitkomen, blijft Van Roosmalen liever in Nederland. “Ik denk er vaak aan om me in de Verenigde Staten te vestigen. Echter is kickboksen mijn eerste liefde. Ik kan er moeilijk afstand van nemen. Ik ben bezig met een planning om alles zo goed mogelijk te combineren.”

In het MMA hoopt Van Roosmalen het net zover te schoppen als in het kickboksen. Hij ziet zichzelf binnen nu en vijf jaar met een MMA-titel om zijn middel de kooi verlaten.