De legendarische boksschool Kronk Gym in Detroit is zaterdag in vlammen opgegaan. De brand werd rond half tien ’s avonds gemeld.

Triest

Toen de brandweer ter plaatste kwam, sloegen de vlammen uit het dak. Het pand was niet meer te redden en een deel stortte in. Er wordt vanuit gegaan dat de brand is aangestoken. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Het pand was sinds 2006 niet meer in gebruik.

Kronk Gym werd in 1971 opgericht door wijlen Emanuel Steward en was de bakermat voor verscheidene wereldkampioenen. 5-voudig wereldkampioen Tommy The Hitman Hearns, de Brit Lennox Lewis en de Oekraïense bokslegende Wladimit Klitschko trainden bij Kronk Gym.

De 58-jarige Hearns bracht na het horen van het nieuws een bezoek aan zijn oude sportschool. “Het is triest dat andere mensen deze sportschool niet zo waarderen als wij dat doen,” zei Hearns tegen Detroit Free Press. “Dit gebouw bracht verandering in mijn leven. Ik kreeg een kans om buiten dit gebouw iemand te zijn. Het is triest om dit zo te zien, erg triest.”