Danny Kingad (8-0) krijgt na acht gevechten de kans om zijn droom te verwezenlijken, namelijk wereldkampioen worden. De 22-jarige Filipijn trekt op 10 november in zijn vaderland ten strijde tegen vlieggewicht kampioen Adriano Moraes (16-2).

“Ik wil de beste van de wereld zijn”

Kingad vocht slechts drie keer bij de Aziatische MMA-organisatie, maar heeft zoveel indruk gemaakt dat hij nu al voor de wereldtitel mag vechten. Hij zegt dat zijn droom is uitgekomen, maar hij wel enige twijfels heeft of hij er klaar voor is. Met een zege op Moraes kroont Kingad zich tot de jongste vlieggewicht kampioen aller tijden.

“Toen ik tekende bij ONE Championship had ik mijn zinnen op de wereldtitel gezet. Dit is wat ik wilde toen ik een martial artist werd. Ik wil de beste van de wereld zijn,” aldus Kingad. “Nu het eindelijk staat te gebeuren en ik deze kans krijg, merk ik dat mijn nerveusheid in motivatie wordt omgezet.”

In Moraes treft Kingad een zeer ervaren tegenstander die al 18 partijen achter zijn naam heeft staan. Moraes is titelhouder sinds vorig jaar augustus en kan op 10 november zijn vierde opeenvolgende zege boeken.