Stephen Danyo (13-0-3) kan zich opmaken voor zijn eerste titelverdediging als Europees kampioen in het weltergewicht. De Rotterdammer maakte vrijdag aan R1N bekend dat hij op 13 november in het Hilton Hotels & Resorts in Londen zijn titel verdedigt tegen de Brit Lloyd Ellett (20-2).

The Chosen One

Danyo (28) kroonde zich in mei tot kampioen bij de profbond WBO door in Southampton te winnen van Alexandr Zhuravskiy. The Chosen One boekte daarmee zijn 13e zege in zijn ongeslagen carrière. In augustus zette Danyo een belangrijke stap in zijn carrière door een contract te tekenen bij Frank Warren Promotions, één van de grootste bokspromoties ter wereld.

Het gevecht tussen Danyo en Ellett zal over de hele wereld live te zien zijn. Het wordt uitgezonden door BT Sport en BoxNation TV.

Danyo liet onlangs aan R1N weten dat hij zijn Europese titel een aantal keer wil verdedigen om vervolgens in aanmerking te komen voor een gevecht om de wereldtitel. “Ik ben momenteel de nummer 12 van de wereld, maar hoe dichter je bij de eerste plek staat, hoe eerder je een belletje kan verwachten.”