Eén van de meest controversiële partijen van het jaar krijgt een vervolg. Murthel Groenhart staat op 16 februari opnieuw tegenover Harut Grigorian, die in juli zwaar knock-out ging tegen The Predator.

GLORY 42

Het was één van de meest besproken partijen van 2017. Groenhart haalde wereldwijd de krantenkoppen door tijdens GLORY 42 in Parijs Grigorian tegen de vlakte te slaan. Dit gebeurde enkele seconden nadat Grigorian hem de rug toekeerde en van hem wegliep.

Hoewel Groenhart niets te verwijten viel, aangezien het de regel is om je altijd te beschermen en het gevecht pas stopt wanneer de scheidsrechter tussenbeide komt, kon niet iedereen zijn actie waarderen. Twee man bestormden de ring om vervolgens enkele rake tikken aan Groenhart uit te delen.

Wereldkampioen

Er is veel veranderd sinds dat gevecht. Zo mag de 31-jarige Groenhart zich sinds eind augustus wereldkampioen in het weltergewicht noemen. De in Suriname geboren kickbokser onttroonde de Fransman Cedric Doumbe tijdens GLORY 44 als wereldkampioen door hem op punten te verslaan.

Grigorian poetste zijn nederlaag tegen Groenhart weg door tijdens GLORY 44 het viermanstoernooi in het weltergewicht op zijn naam te schrijven. Hij versloeg op één avond Karim Benmansour en Antoine Pinto.

Het gevecht tussen Groenhart en Grigorian vindt plaats tijdens GLORY 50 in het UIC Pavilion in Chicago. Het is het vijftigste evenement voor de in 2012 opgerichte kickboksorganisatie.