Alistair Overeem zijn droom op een gevecht om de wereldtitel is aan diggelen. In Detroit werd The Reem verslagen door de rijzende ster Francis Ngannou.

The Predator

Het gevecht tussen de MMA-vechters in het zwaargewicht nam slechts 1 minuut en 42 seconden in beslag. Ngannou raakte Overeem vanuit de counter met een snoeiharde uppercut. Overeem was al buiten westen voordat hij het canvas raakte.

De 31-jarige Ngannou boekte in de Little Caesars Arena zijn elfde zege. The Predator geniet bij de UFC een ongeslagen status (6-0). Hij had na afloop van het gevecht een duidelijke boodschap voor Stipe Miocic, de regerend wereldkampioen.

“Ik ben op weg om mijn droom te verwezenlijken,” zei Ngannou. “Ik heb er altijd van gedroomd om wereldkampioen te zijn. Ik dacht altijd dat dit in het boksen zou zijn, maar mijn droom veranderde toen ik MMA ontdekte. Zeg tegen Stipe dat ik eraan kom. Ik ben onderweg om mijn titel op te halen.”

De 37-jarige Overeem leed zijn eerste nederlaag van het jaar. Een saillant detail is dat alle vijf de nederlagen van Overeem in de UFC voortijdig waren. Bij een overwinning had de MMA-vechter uit Amersfoort opnieuw voor de wereldtitel mogen vechten.