Max Blessed Holloway sluit het jaar 2017 af als wereldkampioen bij de vedergewichten. De Hawaiiaan was in Detroit wederom te sterk voor José Aldo uit Brazilië.

“Aldo is een geweldige kampioen”

De tweede ontmoeting tussen de MMA-vechters had veel weg van hun eerste gevecht in juni. Holloway kwam eigenlijk pas gedurende de tweede ronde echt op stoom en klaarde de klus in de slotseconden van de derde ronde.

Waar Aldo, de meest dominante vedergewicht kampioen aller tijden, bij iedere stoot of trap alles gaf, ging Holloway meer gedoseerd om met zijn kracht. Aldo vocht voor wat hij waard was, maar kwam maar niet in zijn spel. Holloway scoorde veel meer en maakte uitmuntend gebruik van zijn reach advantage.

In de laatste minuten van de derde ronde ging een zichtbaar uitgeputte Aldo uit wanhoop voor een takedown. Echter luidde hij hiermee zijn eigen einde in. De Braziliaan kreeg op het canvas behoorlijk wat voor zijn kiezen voordat scheidsrechter Herb Dean veel te laat ingreep om hem voor meer schade te behoeden.

“Met alle respect. Aldo is een geweldige kampioen, maar ik zei het je,” zei Holloway na afloop van het gevecht. “Ik wist dat hij uitgeput was. Wij hebben erop getraind om hem volledig uit te putten. Ik weet dat hij daar niet mee om kan gaan.”

In de Little Caesers Arena boekte Holloway zijn twaalfde opeenvolgende zege. Aldo daarentegen leed zijn tweede nederlaag op rij. Hij wist slechts twee van zijn laatste vijf gevechten te winnen.