Evander Holyfield vindt Floyd Mayweather Jr. een geweldige bokser, maar plaatst hier wel een kanttekening bij.

“Het gaat niet om één titel, maar om alle titels”

Mayweather Jr. sloot in augustus zijn imposante bokscarrière ongeslagen af. Hij reeg in zijn 21-jarige carrière maar liefst 50 overwinningen aaneen en legde beslag op wereldtitels in vijf gewichtsklasses.

De 40-jarige Amerikaan ging onlangs in debat met Sugar Ray Leonard over wie zich de beste bokser aller tijden mag noemen. Mayweather Jr. pronkte met het feit dat hij van meerdere wereldkampioenen gewonnen had zonder ooit te verliezen.

Holyfield vindt dat Mayweather Jr. niet kan zeggen dat hij van iedereen gewonnen heeft aangezien hij nooit beslag wist te leggen op alle titels per gewichtsklasse.

“Hij is een geweldige vechter, maar je kan pas zeggen dat je iedereen verslagen hebt wanneer je alle titels in je bezit hebt,” zei de oud-wereldkampioen in een interview met Yahoo Sports. “Het gaat niet om één titel, maar om alle titels.”

“Ik wilde in mijn carrière de onbetwiste kampioen zijn. Toen Ali met pensioen ging, was er geen onbetwiste kampioen tot Tyson in zicht kwam. Daarna kwam Buster Douglas, toen ik, vervolgens Riddick Bowe en daarna Lennox Lewis. Dat waren vijf jongens die hun tijd namen en zeiden: ‘Ik wil niet één van de vele kampioenen zijn, maar ik wil de onbetwiste kampioen zijn en aan iedereen laten zien dat ik de beste ben. Dat is het enige dat Floyd mist. Hij was in geen enkele divisie de onbetwiste kampioen.”