Grigory Drozd heeft na een lange periode van afwezigheid aangekondigd zijn bokshandschoenen aan de wilgen te hangen. De 38-jarige Rus bracht maandag een officiële verklaring naar buiten.

WBC

“Het leven gaat verder na het boksen. Ik heb in de bokssport de top bereikt, maar je kan niet altijd aan de top blijven staan,” aldus Drozd. “Ik wil de mensen bedanken die mij gedurende mijn carrière hebben bijgestaan, mijn familie, moeder, vrouw en kinderen. Samen hebben we overwinningen gevierd en de groen-goud gekleurde WBC-titel gewonnen.”

Drozd maakte in april 2001 zijn profdebuut en bleef ruim vijf jaar ongeslagen. Op 28 oktober 2016 moest hij in Stuttgart zijn meerdere erkennen in de Duitser Firat Arslan. Bij die nederlaag zou het blijven. Drozd reeg vijftien overwinningen aaneen en behaalde in 2014 het grootste succes uit zijn carrière.

In dat jaar kroonde hij zich tot wereldkampioen in het cruisergewicht bij de grootste en meest prestigieuze boksbond, de World Boxing Council (WBC). In het daaropvolgende jaar zou Pretty Boy voor het laatst de boksring instappen. In Moskou doorstond hij zijn eerste titelverdediging met verve door de Pool Lukasz Janik op knock-out te verslaan.