GLORY heeft aangekondigd dat de organisatie op 31 maart zal terugkeren naar Los Angeles voor GLORY 52.

GLORY 52

Nederland is sterk vertegenwoordigd in de City of Angels.

Robin van Roosmalen zet in de headliner zijn wereldtitel in het vedergewicht op het spel tegen Kevin VanNostrand.

De Bosschenaar heeft sinds zijn GLORY-debuut in 2012 een indrukwekkend record van 15 overwinningen tegenover slechts 2 nederlagen opgebouwd. Hij is tevens de eerste persoon die beslag wist te leggen op wereldtitels in twee gewichtsklassen en gaat tijdens GLORY 52 voor zijn tweede titelverdediging.

Jason Wilnis en Yousri Belgaroui zijn eveneens van de partij in LA. De twintigers nemen deel aan een toernooi in het middengewicht waarvan de winnaar zich verzekert van een gevecht om de wereldtitel.

Wilnis (27) hoopt in de miljoenenstad zijn negatieve reeks van twee nederlagen te doorbreken. De oud-wereldkampioen startte 2017 sterk met een zege op Israel Adesanya, maar verloor vervolgens van Simon Marcus en Belgaroui. Wilnis treft in de halve finale de Canadees Robert Thomas.

Belgaroui gaat in de andere halve finale de strijd aan met oud-wereldkampioen Marcus. De Amsterdammer kreeg eind vorig jaar nog de kans om beslag te leggen op de wereldtitel, maar moest zijn meerdere erkennen in Alex Pereira uit Brazili√ę.

De andere Nederlander die op 31 maart de ring zal instappen is Zakaria Zouggary. Het is nog onbekend met wie de nummer 8 van de ranglijst (vedergewicht) zijn krachten zal meten.