Yoel Romero krijgt de kans om revanche te nemen tegen Robert Whittaker. De 40-jarige Cubaan stelde zaterdag in Perth een titelgevecht tegen de Australiër veilig.

Perth Arena

Romero rekende in de Perth Arena op stijlvolle wijze af met Luke Rockhold. De tweevoudig wereldkampioen werd in de derde ronde op knock-out verslagen en leed daarmee zijn tweede nederlaag in drie gevechten.

“Rockhold is een goede atleet en een geweldige vechter,” zei Romero. “Hij was kampioen bij Strikeforce en de UFC. Ik ben blij dat ik het tegen de beste uit mijn divisie mag opnemen.”

Romero kan zich nu opmaken voor een rematch tegen Whittaker, die tot dusver de enige persoon is die hem in de UFC wist te verslaan. Na acht opeenvolgende overwinningen maakte Whittaker vorig jaar juli een einde aan de indrukwekkende zegereeks van Romero, die zich The Soldier of God noemt.

Aanvankelijk zou de winnaar van het gevecht tussen Rockhold en Romero  aanspraak maken op de interim titel. Echter wist Romero niet het afgesproken gewicht te behalen en zou alleen Rockhold bij een zege uitgeroepen worden tot interim kampioen.