Andy Souwer beleefde zaterdag in eigen land niet de rentree waar hij op hoopte. Hij ging in Eindhoven voortijdig ten onder tegen Tayfun Ozcan.

MMA

Het zag er voor Souwer lange tijd naar uit dat kickboksen volledig naar de achtergrond verdwenen was. Een aanbod om het tegen één van de grootste talenten van dit moment op te nemen, die het uitstekend doet in de gewichtsklasse die hij jarenlang domineerde, kon Souwer echter niet weerstaan.

Hij accepteerde de uitdaging om te kijken of het niveau daadwerkelijk gestegen was of ons kikkerlandje inmiddels door de rest van de wereld is ingehaald.

Helaas voor Souwer bleek het om het eerste te gaan. Hij werd in de vierde ronde van het wereldtitelgevecht (72.50 kilogram) knock-out geslagen en leed daarmee zijn eerste voortijdige nederlaag sinds 2006.

Ozcan pakte zijn zesde opeenvolgende zege en tweede als wereldkampioen. Hij is sinds 2015 in het bezit van deze titel.

Souwer vocht in de lichtstad zijn eerste kickbokspartij sinds november 2016. Of het voor Souwer hierbij blijft is de grote vraag. “Niets is zeker, dat heeft het verleden wel uitgewezen. Ik denk wel dat de rest van volgend jaar in het teken van MMA zal staan. Ik heb anders heel wat uren werk voor piet snot gemaakt,” zei Souwer in oktober tegen R1N.