Anthony Joshua windt er geen doekjes om. De Brit is van mening dat hij bepaalt waar zijn volgende gevecht plaatsvindt.

Verenigd Koninkrijk

Joshua vindt dat een ‘eerste’ gevecht tegen Alexander Povetkin of Deontay Wilder in het Verenigd Koninkrijk georganiseerd moet worden.

“Ik deel de lakens uit. Ik heb extreem hard gewerkt om mijzelf in deze positie te plaatsen als het om onderhandelen gaat. Ik hoop dat hij (Povetkin) dit ook begrijpt en naar het Verenigd Koninkrijk komt,” zei de bokser uit Watford tegenover Sky Sports. “We doen Wilder hetzelfde aanbod, een aanbod dat ik met beide handen zou aangrijpen.”

De 28-jarige Joshua is titelhouder bij 3 van de 4 grote boksbonden en vocht in zijn carrière nog nooit buiten het Verenigd Koninkrijk. Hij is daar immens populair en staat garant voor uitverkochte zalen. In 2017 woonden maar liefst 90.000 toeschouwers in het Wembley Stadium in Londen zijn gevecht tegen Wladimir Klitschko bij.

“Ik ben blij dat mijn thuisbasis hier ligt en ik denk dat mijn fans ook blij zullen zijn dat ik hier boks.”

Het management van Joshua voert momenteel gesprekken met het management van Wilder en Povetkin. Er is enige haast geboden gezien het feit dat de World Boxing Association Povetkin als verplichte uitdager heeft aangewezen. Joshua moet nu binnen een maand beslissen of hij de titel verdedigt tegen de Rus of liever de strijd aangaat met Wilder.