Nieky Holzken stapt op 28 april de boksring in. De Helmonder reist hiervoor af naar het Duitse Offenburg.

Baden Arena

In de Baden Arena treft Holzken de Serviër Geard Ajetovic. Het gevecht vindt plaats tijdens het evenement waar Arthur Abraham en Patrick Nielsen de hoofdpartij verzorgen.

Holzken (13-1) verwierf in februari internationale bekendheid als bokser. Hij zette in Neurenberg een knappe prestatie neer tegen Callum Smith. In de halve finales van de World Boxing Super Series bood hij goed tegenstand tegen de ongeslagen Brit, die volgens menigeen al binnen enkele rondes de klus zou klaren en later aangaf zijn ‘onbekend tegenstander’ onderschat te hebben.

Holzken liet na afloop van dat gevecht aan R1N weten dat de man achter de WBSS, Kalle Sauerland, onder de indruk van hem was. “Ik zou al in de tweede of derde ronde uitgeschakeld worden. Die kritiek dreef me. Ik wilde mezelf bewijzen en dat heb ik gedaan. Het is dat Smith het slim aangepakt heeft anders was hij knock-out gegaan,” zei Holzken destijds tegen R1N.

De 24ste zege van Smith betekende voor Holzken zijn eerste nederlaag als profbokser. The Natural, zoals de bijnaam van de oud-kickbokskampioen luidt, reeg eerder 13 overwinningen aaneen.