In Birmingham heeft Rico Verhoeven zondag zijn wereldtitel in het zwaargewicht succesvol verdedigd. De langst regerende kampioen bij organisatie GLORY versloeg met grootse overtuiging de Kroaat Mladen Brestovac.

1442 dagen

Verhoeven had op de openingsronde na weinig te duchten van Brestovac, die ook in 2013 zijn meerdere moest erkennen in de Nederlander. De 34-jarige Kroaat wist geen van de vijf rondes op zijn naam te schrijven en moest met name in het tweede gedeelte van het gevecht een arsenaal aan stoten en trappen incasseren.

De 29-jarige Verhoeven, die tijdens zijn voorbereiding onder meer werd bijgestaan door Peter Fury en Hughie Fury, zag hoe de vijfkoppige jury de zege na 15 minuten met de maximale score aan hem toekende: 50-45, 50-45, 50-45, 50-45 en 50-45.

GLORY 59

Verhoeven schreef in de Engelse miljoenenstad 4 records op zijn naam. Hij werd de eerste GLORY-vechter die voor de zevende maal een wereldtitel met succes wist te verdedigen. Hij is tevens de langst regerende wereldkampioen. De kickbokser uit Halsteren is al 1442 dagen titelhouder in de koningsklasse.

Verhoeven brak zijn eigen record van 15 opeenvolgende overwinningen in de GLORY-ring. Hij stond daarbij het vaakst in de GLORY-ring, liefst 18 maal.

De dominante kickbokser uit Brabant kan zich nu richten op zijn volgende partij, die gepland staat voor GLORY 59 in de Johan Cruijff ArenA op 29 september. Het is nog onbekend wie er tegenover hem in de ring zal verschijnen.