Chris Ngimbi spreekt ondanks zijn verloren partij tegen Yodsanklai Fairtex van een geweldige ervaring. De in Congo geboren kickbokser maakte vorige maand zijn opwachting bij ONE Championship en zegt nog nooit eerder in zijn carrière met zo’n professionele organisatie gewerkt te hebben.

ONE

“Het was een geweldige ervaring! Ik heb in mijn carrière nog niet eerder zoiets meegemaakt,” zei Ngimbi tegen R1N. “ONE monitort in de laatste week voor je gevecht de wijze waarop je je streefgewicht probeert te halen. Het streefgewicht halen alleen is niet voldoende. De atleet dient gelijktijdig een hydratatietest af te leggen. Dit alles gebeurt in 2 dagen tijd.”

“ONE doet er werkelijk alles aan om de veiligheid en gezondheid van haar atleten te waarborgen. Er vinden in de week voorafgaand aan het gevecht ook nog enkele andere tests plaats.”

“De organisatie is gigantisch en ik voorspel dat ze op kickboksgebied binnen een jaar de allergrootste worden. De financiële tool, het platform en de fans hebben ze al. Ze zetten nu alles op alles om de beste atleten tegenover elkaar in een ring of kooi te krijgen.”

The African Warrior

De 34-jarige Ngimbi verruilde voor zijn gevecht tegen Fairtex de traditionele bokshandschoenen voor de kleinere MMA-handschoenen. Ook vond het gevecht niet in een boksring, maar in de kooi plaats. The African Warrior spreekt van een unieke ervaring.

“Vechten in een kooi is een totaal nieuwe ervaring voor een kickbokser. Daar komt het gebruik van kleinere handschoenen nog bij. Ik vond het mooi om mee te maken. Je leert om anders te bewegen, de aanval in te zetten en jezelf te verdedigen.”

“Je stoot vele malen harder en richt dus aanzienlijk meer schade aan. Het nadeel is dat je het met een kleinere dekking moet doen. Ik hoop desondanks dat ik in mijn volgende partij toch weer MMA-handschoenen mag aantrekken.”

Er staat op dit moment nog niets op het programma voor Ngimbi. Hij is met meerdere partijen waaronder ONE Championship in gesprek over zijn volgende gevecht.