Andy Souwer zal op 29 juli voor de vierde maal in zijn mixed martial arts-carrière afreizen naar Saitama.

RIZIN 11

In de Japanse miljoenenstad stapt de Bosschenaar de ring in tijdens RIZIN 11. Souwer (2-3) neemt het op tegen de zeer ervaren oud-wereldkampioen Takanori Gomi (35-15-1).

Souwer, geprezen om zijn indrukwekkende staat van dienst als kickbokser, hoopt tegen Gomi zijn eerste zege in een jaar tijd te behalen. Hij leed in oktober zijn derde nederlaag als professioneel mixed martial artist nadat hij in Fukuoka na 15 minuten op punten verloor van Akiyo Nishiura. 2 maal won The Destroyer in het MMA.

Gomi vocht in zijn carrière bij de grootste organisaties op aarde. Na een succesvolle carrière bij het Japanse Shooto, maakt hij in 2004 zijn opwachting bij het legendarische PRIDE. Hij kroonde zich bij deze organisatie in 2005 tot wereldkampioen in het lichtgewicht.

Gomi stond van 2010 tot en met 2017 onder contract bij de UFC, maar kon eind vorig jaar vanwege teleurstellende resultaten zijn koffers pakken. De Japanner snakt naar een zege gezien het feit hij zijn laatste zes partijen niet wist te winnen.

The Fireball Kid werkt tegen Souwer zijn tweede partij in dienst van RIZIN af.