Yoel Romero moet zich eens serieus gaan afvragen of zijn toekomst wel in de middengewichtdivisie ligt. De Cubaan kwam vrijdag wederom te zwaar opdagen voor een titelgevecht.

Illinois State Athletic Commission

De 41-jarige Romero zou zaterdag in het United Center in Chicago voor de middengewichttitel vechten tegen Robert Whittaker, maar die kans lijkt verkeken.

Tijdens de officiële weging tikte de weegschaal in zijn eerste poging bijna een halve kilo te zwaar aan. Romero kreeg van de Illinois State Athletic Commission twee uur extra om alsnog het streefgewicht te halen, maar slaagde hier niet in.

Het is onduidelijk of er zaterdag überhaupt nog een gevecht tussen Romero en Whittaker zal plaatsvinden.

Romero schreef met zijn actie wel geschiedenis. Hij is namelijk de eerste UFC-vechter die erin geslaagd is om voor de tweede maal op rij te zwaar op te komen dagen voor een gevecht waarin een titel op het spel staat.

De Amerikaan Luke Rockhold zag de Cubaan in februari te zwaar op komen dagen voor hun gevecht waarin de interim-titel op het spel stond. Romero won het gevecht op knock-out, maar maakte door het gewichtsverschil geen aanspraak op de titel.