Nieky Holzken treedt mogelijk opnieuw in dienst bij GLORY. Hij liet vandaag exclusief aan R1N weten dat hij in onderhandeling is met de grootste kickboksorganisatie ter wereld.

“Ik heb wat goed te maken”

“Het begint na een dip en een half jaar rust weer te kriebelen,” aldus de vechtsporter uit Helmond. “Ik ben momenteel in onderhandeling met GLORY. Ik heb iets goed te maken.”

De Brabander stond jarenlang (2012-2016) aan de top in de weltergewichtdivisie bij GLORY. Cédric Doumbé werd eind 2016 de eerste persoon die Holzken in de GLORY-ring wist te verslaan. Een half jaar later kwam de Fransman na de rematch opnieuw als winnaar uit de bus en in december won ook Alim Nabiev van The Natural.

Holzken richtte zijn aandacht sindsdien volledig op zijn carrière als professioneel bokser. Hij maakte in februari indruk in zijn partij tegen Callum Smith in de halve finale van de World Boxing Super Series. De Brit won de partij op punten, maar organisator Kalle Sauerland was dusdanig onder de indruk van Holzken dat hij aangaf verder met hem te willen.

In april keerde Holzken sterk terug in de boksring. In het Duitse Offenburg werd Bernard Donfack voortijdig verslagen waardoor de teller nu op 14 overwinningen staat.