Het gevecht was al ‘doodverklaard’, maar na het verstrijken van de deadline heeft Gennady Golovkin alsnog ingestemd om op 15 september de boksring in te stappen met Saul Canelo Alvarez.

Deadline

“Ik ben blij om jullie te informeren dat we een gevecht hebben op 15 september! Canelo vs. GGG 2,” kondigde promotor Oscar De La Hoya vol trots aan op social media.

De onderhandelingen liepen zeer stroef. Golovkin had woensdag tot 12 uur de tijd om in te stemmen met het aanbod dat op tafel lag. Pas na het verstrijken van de deadline ging de ongeslagen Kazach akkoord met de deal.

Rematch

De eerste ontmoeting tussen de dominante boksers eindigde in een controversiële onbeslist. Het omstreden jurylid Adalaide Byrd had hier een grote bijdrage in met een schandalige uitslag.

In mei stond de rematch tussen Golovkin en Alvarez op de planning, maar Alvarez testte positief op het verboden middel clenbuterol en werd door de Nevada State Athletic Commission voor zes maanden geschorst.

Golovkin kreeg Vanes Martirosyan als vervangende tegenstander toegewezen. Hij had nog geen twee rondes nodig om af te rekenen met de Amerikaan.