Is Tyrone Spong de nieuwste aanwinst van de UFC of Zuffa Boxing?

UFC

De geruchtenmolen draait op volle toeren, nadat Spong dinsdag een foto op social media plaatste waarop hij poseert bij het hoofdkwartier van de UFC. Naar eigen zeggen was hij daar om een aantal oude vrienden te bezoeken.

Onder die vrienden valt mogelijk Dana White die naast zijn drukke functie als president van de UFC, hard werkt aan de lancering van zijn bokspromotiebedrijf Zuffa Boxing.

De Amerikaan Mikey Garcia (38-0) wordt al enige tijd in verband gebracht met Zuffa Boxing, maar er heerst nog altijd onduidelijkheid of de ongeslagen profbokser een samenwerkingsverband aangaat of is aangegaan met White.

WBC

Na een imposante carrière in het kickboksen maakte Spong begin 2015 zijn debuut in de Sweet Science. 11 man, waarvan het leeuwendeel Mexicanen, werden op knock-out verslagen.

In oktober behaalde de King of the Ring het grootste succes uit zijn prille bokscarrière. In Mérida legde hij beslag op de Latijnse titel van de boksbond WBC. 4 maanden later veroverde hij dezelfde titel, maar ditmaal van de WBO.