In het 28e en mogelijk laatste seizoen van The Ultimate Fighter staan 2 oud-winnaars van de show tegenover elkaar als coach. De UFC kondigde vrijdag aan dat Robert Whittaker en Kelvin Gastelum in TUF: Heavy Hitters aan de slag gaan als coach.

TUF

Whittaker en Gastelum zullen nadat ze hun rol als coach hebben vervuld hun krachten meten in de Octagon. Het is nog onbekend waar en wanneer dat gevecht, waarin de middengewichttitel van Whittaker op het spel staat, exact zal plaatsvinden.

Whittaker brak in 2012 internationaal door nadat hij in Australië The Ultimate Fighter: The Smashes op zijn naam wist te schrijven. The Reaper won het weltergewichttoernooi door Brad Scott in de finale te verslaan.

De 27-jarige Australiër maakte 2 jaar later de overstap naar de middengewichtdivisie waarin hij na 8 partijen nog altijd ongeslagen is en sinds december op de troon zit.

Gastelum won in 2013 TUF 17 na een nipte puntenzege op de torenhoge favoriet Uriah Hall. De Amerikaan maakte in datzelfde jaar nog de overstap naar de weltergewichtdivisie.

Omdat hij worstelde met het behalen van het streefgewicht, keerde hij  in 2016 weer definitief terug naar de middengewichtdivisie. Hij versloeg in zijn laatste 2 partijen 2 oud-wereldkampioenen, namelijk Michael Bisping op knock-out en de Braziliaan Ronaldo Souza op punten.