Daniel Cormier is wereldkampioen in 2 gewichtsklassen. Hij legde zaterdag beslag op de titel in de zwaarste gewichtsklasse door Stipe Miocic te verslaan.

Lesnar

Cormier, die al de titel in het licht zwaargewicht op zak had, stelde de overwinning in een volgepakte T-Mobile Arena in Las Vegas al in de openingsronde veilig.

In de laatste minuut van de eerste ronde, waarin beide mannen zo hun momenten hadden, ging Miocic neer op een snoeiharde opstoot. Hij moest vervolgens nog een aantal stoten incasseren voordat scheidsrechter Marc Goddard tussenbeide kwam.

“Ik ben lang actief geweest als zwaargewicht voordat ik de divisie verliet. Ik stelde mezelf lange tijd de vraag wat ik precies zou worden, daar heb ik vanavond een antwoord op gekregen. Ik ben wereldkampioen in 2 gewichtsklassen!”

Cormier trad met zijn overwinning in de voetsporen van Conor McGregor. De Ier was tot dusver de enige persoon die gelijktijdig titelhouder in 2 gewichtsklassen was.

Cormier is met 14 overwinningen nog altijd ongeslagen als zwaargewicht. Hij daagde na afloop van het gevecht Brock Lesnar uit, die op verzoek van DC de Octagon betrad en een duw uitdeelde aan de kersverse kampioen.

Miocic zag zijn zegereeks van 6 overwinningen ten einde komen. Hij is met 3 succesvolle titelverdedigingen de langst regerende UFC-kampioen in de koningsklasse.