Na mixed martial artists en kickboksers, kunnen vanaf oktober ook beoefenaars van The Sweet Science hun kunsten vertonen bij ONE Championship.

Bangkok

Chatri Sityodtong, CEO en oprichter van ONE Championship, kondigde maandag aan dat de organisatie op 6 oktober in Bangkok haar eerste evenement organiseert waar boksers hun opwachting maken.

De Thai Srisaket Sor Rungvisai is de eerste grote naam die de organisatie vast heeft weten te leggen. Hij zet zijn titel bij de super vlieggewichten van de boksbond WBC op het spel tegen een nader te bepalen tegenstander.

“Het is me een genoegen om mede te delen dat enkele van de beste vechtsporters ter wereld in actie komen bij ONE Championship,” aldus Sityodtong.

“In oktober zal in Thailand het grootste vechtsportevenement aller tijden plaatsvinden. ONE Championship zal op 6 oktober een onuitwisbare erfenis achterlaten.”

ONE Super Series

ONE Championship, de grootste mixed martial arts-organisatie uit Aziƫ, riep in oktober al een league voor kickboksers, genaamd de ONE Super Series, in het leven.

Chris Ngimbi, Ibrahim El Bouni en meest recent Andy Souwer zijn enkele in Nederland woonachtige kickboksers die in deze league uitkomen of nog moeten komen.