Manny Pacquiao is de nieuwe weltergewichtkampioen van de boksbond WBA. In Kuala Lumpur rekende de Filipijn zaterdag in stijl af met de Argentijn Lucas Matthysse.

Bonus

Een gefocuste en superieure Pacquiao (39) had het vanaf de openingsronde voor het zeggen. Hij kreeg in de derde ronde de 15.000 aanwezige toeschouwers in de Axiata Arena op de stoelen door Matthysse tegen de vlakte te slaan.

Matthysse (35) herstelde, maar bleef achter de feiten aanlopen. Hij moest in de vijfde ronde opnieuw een knock-down incasseren.

Pacquiao deelde 2 rondes later de genadeklap uit. Hij sloeg de Argentijn met een opstoot tegen het canvas. Matthysse leek er genoeg van te hebben en spuwde al zitten op één knie zijn bitje uit. Kenny Bayless, de derde man in de ring, besloot hierop het gevecht te beëindigen.

“Ik was verrast dat Matthysse 3 keer neer ging omdat hij een taaie tegenstander is,” zei Pacquiao. “Ik heb hem neergeslagen. Dat beschouw ik als een bonus voor mijn focus, geduld en mijn harde werk dat ik gedurende mijn training verricht heb.”

Pacman

Het record van Pacman telt nu 60 overwinningen, 7 nederlagen en 2 partijen die in een onbeslist eindigde. Hij boekte zaterdag zijn eerste voortijdige zege sinds 2009.

De bokslegende, die in december zijn 40e verjaardag viert, stond in de Axiata Arena voor de eerste keer in de boksring sinds zijn controversiële nederlaag tegen Jeff Horn in juli 2017.

Pacquiao haalde eerder dit jaar de krantenkoppen nadat hij onverwacht afscheid had genomen van zijn coach Freddie Roach. De 2 werkten maar liefst 16 jaar samen en schreven geschiedenis met het behalen van wereldtitels in 8 gewichtsklassen.