Francesco Pianeta kan op een ‘strikt zakelijke’ Tyson Fury rekenen wanneer zij elkaar op 18 augustus in Windsor Park in Belfast treffen.

“Ik zal niet eens lachen!”

Fury heeft ingestemd met het verzoek van zijn trainer Ben Davison om Pianeta serieus aan te pakken en zich niet bezig te houden met randzaken als het entertainen van het publiek zoals hij wel deed in zijn laatste gevecht tegen Sefer Seferi.

“We zagen de laatste keer de grapjas, de showman en de entertainer. Ben wil ditmaal voor een serieuze aanpak gaan en dat kan hij krijgen. Het wordt strikt zakelijk in Belfast,” zei de oud-wereldkampioen in een interview met Boxing News. “Ik zal niet eens lachen!”

Fury werkt tegen Pianeta zijn 2e gevecht in 2 maanden tijd af. De Brit won in juni, na een lange periode van afwezigheid, zijn rentree door de Albaniƫr Seferi eenvoudig te verslaan. Het was de 26e overwinning voor de ongeslagen bokser uit Manchester.

Pianeta is een oud-Europees kampioen wiens hoogtijdagen al een aantal jaren achter hem liggen. Hij verloor in 2013 de strijd om de wereldtitel kansloos van Wladimir Klitschko en presteert sindsdien wisselvallig tegen middelmatige en laag gerangschikte tegenstanders.