Conor McGregor heeft opnieuw voor controverse gezorgd. De Ier ging zondag met president Vladimir Poetin op de foto en noemt hem één van de beste leiders van dit moment. 

Kritiek

McGregor woonde zondag in Moskou op uitnodiging van Poetin de door Frankrijk gewonnen WK-finale bij. De oud-wereldkampioen bedankte de Russische president op social media en prees hem voor zijn leiderschap.

“Deze man is één van de beste leiders van deze tijd. Het was een eer om zo’n groots evenement met hem mee te maken,” aldus The Notorious. “Meneer Poetin, het was een enorme eer.”

McGregor krijgt op social media een storm van kritiek over zich heen. Menigeen stelt zichzelf de vraag of de populaire mixed martial artist wel op de hoogte is van de ‘onorthodoxe werkwijze’ van Poetin.

New York

Het is de 2e keer in 3 maanden tijd dat McGregor voor ophef zorgt. In april bracht hij met een groep in New York vernielingen aan een touringcar aan waarin zich op dat moment een aantal UFC-vechters bevonden. 3 mensen raakten gewond bij het voorval.

De actie was gericht op Khabib Nurmagomedov, die zondag eveneens bij de finale aanwezig was. De Rus had een aantal dagen eerder een aanvaring met Artem Lobov, een teamgenoot en goede vriend van McGregor.

McGregor betuigde op 14 juni bij de rechtbank van New york spijt voor zijn daden. Hij dient zich op 26 juli opnieuw te melden in de rechtbank.