José Aldo lag de afgelopen jaren veelal onder vuur door zijn tegenvallende prestaties, maar zaterdag sloeg de oud-wereldkampioen keihard terug. In Calgary werd Jeremy Stephens, de nummer 1 van de wereldranglijst, op stijlvolle wijze verslagen.

Emotioneel

Het sensationele gevecht in de Scotiabank Saddledome kon beide kanten opgaan. De heren hadden allebei hun momenten, maar het was Stephens die in de beginfase voor het meeste gevaar zorgde. Aldo leek opnieuw op een voortijdige nederlaag af te stevenen, maar vocht keihard terug en keerde het tij in de laatste 90 seconden van de openingsronde.

Hij sloeg de 32-jarige Amerikaan met een snoeiharde stoot op diens lichaam neer en klaarde de klus met een serie ground-and-pound. 4 minuten en 19 seconden stonden er op de klok toen de scheidsrechter het gevecht beëindigde.

Aldo barstte in tranen uit en gaf later toe dat er veel druk op hem stond. “Ik werd emotioneel omdat ik mijn laatste 2 partijen verloor. Ik heb mezelf afgevraagd of ik nog wel in staat zou zijn om te winnen,” aldus Aldo.

“Ik heb een geweldig trainingskamp achter de rug. Mijn coaches en teamgenoten zijn altijd in me blijven geloven en vinden dat ik nog altijd de ware kampioen ben. Ik ben blij met deze overwinning. Met name voor een ieder die ook in de slechte tijden het vertrouwen in mij niet verloren hebben.”

Aldo (31) zwaaide jarenlang de scepter in de vedergewichtdivisie van de UFC. Hij boekte zijn eerste zege in 2 jaar tijd.