Het gevecht waar de mixed martial arts-community al een jaar reikhalzend naar uitkijkt, is vrijdag door de UFC officieel aangekondigd. Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov treffen elkaar op 6 oktober in Las Vegas.

The Notorious

McGregor (21-3) maakt tijdens UFC 229 zijn rentree na een afwezigheid van 23 maanden. Hij krijgt direct de kans om de lichtgewichttitel te heroveren. De Ierse MMA-sensatie kroonde zich in 2016 tot lichtgewichtkampioen, maar moest de titel in april afstaan vanwege diens lange periode van inactiviteit.

McGregor maakte vorig jaar augustus zijn debuut als profbokser tegen Floyd Mayweather Jr. De vechtsporter uit Dublin verloor het lucratieve gevecht voortijdig, maar mocht als schrale troost ruim 100 miljoen dollar op zijn bankrekening bijschrijven.

The Notorious deed op 5 april zijn bijnaam eer aan door in het Barclays Center in New York een enorme ravage aan te richten. Hij bekogelde een touringcar waar Nurmagomedov en een aantal andere UFC-vechters zich op dat moment bevonden. Het was een vergeldingsactie op Nurmagomedov. De Rus had eerder die week een aanvaring met Artem Lobov, een goede vriend en teamgenoot van McGregor.

McGregor kreeg op 26 juli een taakstraf van 5 dagen opgelegd en moet de schade vergoeden die hij heeft aangericht aan de touringcar. Hij moet eveneens een cursus woedebeheersing volgen.

Nurmagomedov is in 26 gevechten ongeslagen en heeft bij de UFC een record van 10 overwinningen opgebouwd. Hij legde tijdens UFC 223 beslag op de vacante titel in het lichtgewicht door Al Iaquinta op eenvoudige wijze te verslaan.