Het gevecht waar de mixed martial arts-community al een jaar reikhalzend naar uitkijkt, is vrijdag door de UFC officieel aangekondigd. Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov treffen elkaar op 6 oktober in Las Vegas.

The Notorious

McGregor (21-3) maakt tijdens UFC 229 zijn comeback na een afwezigheid van 23 maanden en krijgt meteen de kans om de lichtgewichttitel te heroveren.

De Ier kroonde zich in 2016 tot kampioen in deze divisie, maar moest de titel afstaand vanwege diens lange periode van afwezigheid in het MMA.

McGregor maakte in augustus zijn debuut als profbokser tegen Floyd Mayweather Jr. De vechtsporter uit Dublin verloor het veelbesproken gevecht voortijdig, maar mocht als ‘schrale’ ¬†troost ruim 100 miljoen dollar op zijn bankrekening bijschrijven.

The Notorious haalde op 5 april het wereldnieuws door in het Barclays Center in New York met een groep vrienden een enorme ravage aan te richten. Hij bracht met een steekkar vernielingen aan een touringcar aan waarin zich op dat moment Nurmagomedov en een aantal andere UFC-vechters bevonden.

Het was een vergeldingsactie op Nurmagomedov, die enkele dagen daarvoor een aanvaring had met een goede vriend en teamgenoot van McGregor, Artem Lobov.

McGregor kreeg op 26 juli een taakstraf van 5 dagen opgelegd en moet de schade vergoeden die hij heeft aangericht aan de touringcar. Hij moet daarnaast een verplichte cursus woedebeheersing volgen.

Nurmagomedov is in 26 gevechten ongeslagen en heeft bij de UFC een record van 10 overwinningen opgebouwd. Hij legde tijdens UFC 223 beslag op de toen vacante titel in het lichtgewicht door Al Iaquinta met ruime cijfers te verslaan.