Het had er alle schijn van dat Demetrious Johnson zijn UFC-carrière als vlieggewicht ongeslagen zou afsluiten, maar Henry Cejudo heeft daar zaterdag een stokje voor gestoken. In Los Angeles werd Mighty Mouse na een regeerperiode van bijna 6 jaar van de troon gestoten.

Kampioen

Na 5 actievolle rondes kreeg Cejudo in het Staples Center het voordeel van 2 juryleden. De 2 kende hem allebei een score toe van 48-47. Het andere jurylid had dezelfde cijfers op zijn scorebriefje staan, maar wel in het voordeel van Johnson.

“Ik ging er volop in. 2 jaar geleden werd ik in de openingsronde knock-out geslagen. Ditmaal heb ik de legende verslagen en mag ik mezelf wereldkampioen noemen,” aldus Cejudo, die in 2008 als worstelaar een gouden medaille won op de Olympische Spelen.

Johnson leed zijn 1e nederlaag sinds 2011 en zag een ongekende zegereeks van 13 partijen ten einde komen. “Hij bracht me geen moment in de problemen met zijn stoten, maar hij is de nieuwe kampioen. Ik wist dat het een zware kluif zou worden gezien hij met zijn beste spel op de proppen zou komen,” aldus Johnson.

Cejudo hoopt in zijn volgende gevecht de Octagon te delen met T.J. Dillashaw. Hij rekende later op de avond al in de eerste ronde op technisch knock-out af met zijn aartsrivaal Cody Garbrandt.