Germaine de Randamie stapt op 11 november na een afwezigheid van 19 maanden de Octagon in. De huidige nummer 5 van de wereldranglijst neemt het in Denver op tegen Raquel Pennington.

UFC

In februari van het jaar 2017 kroonde De Randamie zich tot eerste bantamgewichtkampioene na een zege op Holly Holm. Dat was meteen ook haar laatste gevecht.

The Iron Lady, zoals de bijnaam van de vechtsporter uit de Lage Landen luidt, was een aantal maanden later alweer wereldkampioene af. De UFC nam de titel in beslag omdat De Randamie weigerde de Octagon in te stappen met Cris Cyborg. Een handblessure waar ze al enige tijd last van had en reeds succesvol aan geopereerd is, zorgde er vervolgens voor dat ze 2 gevechten moest afzeggen.

De 29-jarige Pennington uit Colorado, die 4e op de ranglijst staat, zag in mei een zegereeks van 4 gevechten ten einde komen. In Rio de Janeiro moest ze het onderspit delven tegen bantamgewichtkampioene Amanda Nunes.

Het gevecht tussen De Randamie en Pennington wordt afgewerkt in het Pepsi Center tijdens UFC Fight Night 139. Dit evenement staat in het teken van het 25-jarig bestaan van de UFC.