Jason Wilnis is er vrijdag niet in geslaagd te herstellen van zijn nederlagen tegen Simon Marcus en Yousri Belgaroui. In Broomfield zag hij opnieuw zijn rivaal Marcus tot winnaar uitgeroepen worden.

The One

Wilnis keerde terug van een lange periode van afwezigheid en kon een overwinning goed gebruiken om een verliesreeks van 2 partijen te doorbreken.

Een gevecht tussen de kickboksers die uitkomen in de middengewichtdivisie van GLORY leek een dag voor aanvang al van start te gaan. De spanningen tussen Psycho en The One liepen tijdens de officiële weging dusdanig hoog op dat er een opstootje ontstond en de crew tussenbeide moest komen om de gemoederen te bedaren.

Vrijdag verliep het gevecht zonder incidenten. De toon was echter wel gezet nadat de heren weigerden elkaar de hand te schudden voor de strijd van start ging.

Het wedstrijdbeeld was vrijwel 3 rondes lang hetzelfde. Wilnis bleef als een tank naar voren komen, was explosief en leek dikwijls te loeren op die ene treffer. Marcus liet de Nederlander het tempo bepalen en trof vaak doel met trappen en knieën op het lichaam van Wilnis.

Het was echter Marcus die actiever te werk ging en meer punten scoorde dan de oud-wereldkampioen. 2 van de 3 juryleden verkozen de 31-jarige Canadees na 3 rondes tot winnaar.

De onderlinge stand tussen Wilnis en Marcus staat na 4 ontmoetingen 3-1 in het voordeel van Marcus.