Volgende bericht Chris Moerkerken: De AIBA (de internationale boksfederatie) heeft op 15 maart 2011 bekend gemaakt dat het haar besluit om een voorlopige schorsing aan de Nederlandse boksbond op te leggen opheft en als straf naar aanleiding van de organisatie van het Final Four event in 2010 volstaat met het opleggen van een boete. De Nederlandse Boksbond accepteert het besluit van de AIBA.

 Met dit besluit zijn de boksers en trainers met onmiddelijke ingang weer in staat om aan internationale wedstrijden deel te nemen. De Nederlandse Boksbond heeft op basis van dit besluit onmiddelijk contact opgenomen met de EUBC teneinde de organisatie van het Europees Kampioenschap voor dames in Rotterdam in oktober 2011 alsnog te mogen organiseren. De EUBC bij monde van de president Furgoni heeft hierop, in beginsel, positief gereageerd. Met deze ontwikkelingen lijkt het erop dat de Nederlandse Boksbond deze affaire kan afsluiten.
 
Het bestuur van de Nederlandse Boksbond wil nogmaals benadrukken dat het haar spijt dat deze gebeurtenis heeft plaatsgevonden en dat daarmee mogelijk het aanzien van de boksport is geschaad. Het bestuur trekt lering uit de gebeurtenissen en heeft passende maatregelen getroffen en in voorbereiding ten einde een herhaling te voorkomen.