Lyoto Machida wilt terug in the Light heavyweight titel mix, als hij heeft gewonnen van de UFC kampioen Randy Couture op de UFC 129 die 30 April zal plaats vinden in Toronto. Hij gaf het volgende interview over zijn voorbereiding en zijn gevecht, en over zijn aankomende matches.

Hoe gaat de trainingen tot nu toe?
Machida: Mijn trainingen doe ik in Para, waar ik train met Glover Teixeira, die speciaal voor mij is gekomen om me te helpen voorbereiden. Hij is een goede vechter die goede takedowns in huis heeft. Mijn trainer Dorea is ook speciaal gekomen voor mij samen met Paulo Afonso die Karate kampioen is geweest en heel erg explosief is. Eigenlijk is mijn team altijd het zelfde, maar deze extra atleten zijn speciaal voor de steun gekomen.

Wat word jou game plan?
Machida:Natuurlijk ga ik voor de takedown. Omdat ik in het traditionele spel geloof, een spel met trappen en stoten en daarna hem te verassen met een takedown. Dit wordt geen worstel gevecht, maar een echte MMA fight.

Wat vind je van Couture?
Machida:Ik had gehoord dat Couture al een tijdje tegen mij wou vechten, en toen in 250lbs kampioen werd, kwam uiteindelijk de match om tegen hem te vechten. Hij geloofd erg in zijn strategie en ik voel me alleen maar vereerd om tegen hem te vechten. Want hij verdiend alle respect en is zeker een held in deze wereld.. Hij heeft deze sport helpen opbouwen en tot een bepaald niveau te brengen.

De rematch Rampage?
Machida:De volgende match waar ik naar uit kijk, na het gevecht tegen Couture, is die van Rampage. Dat is logisch