R1N is vandaag in Zutphen waar jaarlijks het Beast of The East gala wordt georganiseerd, door niemand minder dan Faldir Chahbari. De zaal begint rond 6 uur vol te lopen en de eerste partij begint.

 De partij van de avond is Faldir Chahbari (Team Beast of The East) vs Anthony Kane ( Team Slamm). Faldir Chahbari heeft al een tijdje niet meer in Nederland gevochten en heeft laatst nog in Duitsland een zwaar bevochten toernooi gewonnen. Ook Anthony is de laatste tijd goed bezig, zo won hij twee weken geleden van een Duitser op Almere’s Finest en zal hij 15 Mei opnieuw te bewonderen zijn in Madrid.

Hieronder volgen een aantal spectaculaire partijen.

De eerste Dames partij is Angel van Susteren ( Golden Glory Helmond) vs Anne Kamminga ( Gym Hans Vos).  De dames beginnen vel en het is al snel te zien, dat beide dames met de winst naar huis willen. Er wordt veel geclinch, waarin de pupil van Holzken de overhand in heeft. Beide dames gaan de slagenwisseling met elkaar aan en proberen alles af te maken met een lowkicks. In de laatste ronde wordt het duidelijk dat het niveau een beetje gelijk op gaat. Bij de uitslag gaan beide handen omhoog en is het een Onbeslist.

Nick Donkers ( Vivelli Sport) vs Christopher Martha (G-force).In het eerste opzicht ziet Christopher er erg sterk en fit uit vergeleken met Nick. De partij begint met een mooie boks combinatie afsluitend met een hoge trap en een knie van Christopher. Christopher kijkt goed en countert alles met zijn linker trap. Hij leidt alles in met links en probeert het daarna af te maken met een harde rechtse directe.  Nick kan tot nu toe nog weinig terug doen. De tweede ronde maakt Christopher een prachtige linkse hoek en een rechtse directe en scoort hiermee zijn eerste 8 tellen. Na deze 8 tellen gaat hij vol in de aanval en maakt twee harde hoeken naar het gelaat van Nick. Hiermee scoort hij zijn tweede 8 tellen en de partij is afgelopen. Winnaar doormiddel van Opgave: Christopher Martha

Ilias Boullait ( Fightclub Denbosch) vs Alexander Epp( Tempel team). Dan komt er een lachend jongetje op die vrij relaxed overkomt. De pas 15 jarige Ilias die al 82 jeugdpartijen en 10 C partijen op zijn naam heeft staan, staat bij iedereen bekend als een groot talent. Zodra de bel gaat veranderd zijn gezicht tot terror.  Alexander die in zijn achteruit vecht, probeert met stijve boks combinaties zijn punten te pakken. Ilias scoort mooie boks combinaties afmakend met een lowkick. Af en toe probeert hij nog een mooie draai trap die licht het gelaat van Alexander raakt. Ilias wordt steeds agressiever en verhoogt het tempo. Het bovenbeen van Alexander begint al aardig rood te worden. Ilias heeft totaal geen medelijden en vervolgt zijn gameplan op een prachtige wijze. Alle 3 de rondes heeft Ilias overtuigend zijn ding laten zien. Zeker een groot talent waar we nog heel veel van gaan horen!! Winnaar op punten: Ilias Boullait

Hakim Boulahdida (KB Arnhem) vs Steve Poort( Twight Gym). Steve die duidelijk veel fans heeft meegenomen, oogt in mijn ogen vrij zelf verzekerd. De partij begint met een mooie afhouder van Steve, waarop Hakim geen genoegen mee heeft en vervolgd zijn strijd in de vooruit. Met boks combinaties en alles af te maken met een rechter lowkick, scoort Hakim zijn punten. Steve probeert met zijn soepele trappen Hakim op afstand te houden. De combinaties gaan in de eerste ronde over en weer, en er wordt  ook vaak veel op de dekking gecounterd. In de tweede ronde gaat Steve het tempo verhogen en pakt veel punten met zijn snelle boks combinaties. Hakim oogt vermoeit en weet niet meer zo snel antwoord te geven op de boks combinaties van Steve. In de derde ronde gooit Steve het tempo nog een stukje omhoog en scoort veel punten met zijn combinaties afmakend met een trap. Helaas scoort hij ook veel punten op de dekking en eindigt deze partij in een Onbeslist.

Dames Soraya Haurissa ( Fujiyama Gym) vs Rachel Adamus ( Sportschool Aihato). Rachel die tot nu toe al een aantal keren te voorduren heeft met tegenslagen, waardoor haar partij op het aller laatste moment niet meer door ging, was erg gebrand op deze partij. Soraya  heeft twee weken geleden nog een knal partij gedraaid tegen Samantha van Doorn, waar ze op punten van heeft gewonnen. Beide dames zijn dus zeker een aanwinst voor het dames kickboksen in Nederland. Dit beloofd een mooie partij te worden!!

Rachel die in mijn ogen zeer gefocust de ring in komt, heeft duidelijk zin om te knallen. De 1ste ronde begint Rachel gelijk met een aantal harde stoten op het gelaat van Soraya, waaronder Soraya duidelijk onder de indruk is geraakt. Rachel die alles afmaakt met harde lowkicks, weet Soraya in haar achteruit te zetten. De laatste minuut, probeert Soraya te counteren vanaf te clinch met harde hoeken. Ondertussen scoort Rachel ontzettend veel punten met haar knieën. De 2de ronde leidt Rachel goed in met haar linkse directe en maakt af met rechts. Ze vervolgt haar strijd agressief en laat af en toe in de clinch nog een aantal judo technieken zien, waar Soraya geen antwoord op lijkt te hebben. In 3de ronde gaat Rachel nog meer druk zetten, en countert met harde stoten en trappen. Soraya lijkt totaal geen antwoord meer te hebben en twijfelt bij elke actie die ze maakt. Ze lijkt er doorheen te zitten. De 4de ronde ruikt Rachel bloed en gaat vol op in de aanval. Ze plaatst harde rechtse directes en maakt af met harde lowkicks zowel links als rechts. Soraya blijft in haar achteruit vechten en weet nu bijna niks meer te blokken of te counteren. De 5de ronde lijkt Soraya er helemaal doorheen te zitten en weet nu helemaal niks meer te counteren. Rachel is hier duidelijk de sterkere en blijft haar punten achter elkaar scoren. De overduidelijke winnares op punten Rachel Adamus.

R1N sprak de uit Groningen geboren Sport Studente net naar haar overwinning.

R1N: Je laatste match tegen Sarah Debaieb (Simson Gym) was nogal veel ophef over, wil je hier nog iets over kwijt?

Rachel: Ik was erg gefrustreerd hoe de avond was verlopen en heb daarom misschien dingen gezegd die ik achteraf niet had moeten zeggen. Uiteindelijk hoop ik dat we elkaar nogmaals een keer op de juiste manier tegen komen.

R1N: Hoe verliep daarna jou voorbereiding tegen Soraya Haurissa?

Rachel: Vanwege me laatste twee partijen die allebei niet door gingen, ontstond er een opgekropte woede in mij. Ik was erg gebrand op vandaag en me voorbereiding hiervoor verliep goed. Ik moest de laatste week wel nog wat afvallen en daardoor verloor ik wel veel kracht. Verder had ik ook een ontstoken pees in mijn duim, maar door de frustraties heb ik zowel in mijn voorbereiding als in de partij niks van gevoeld.

R1N: De partij , vertel?

Rachel: Ik vond het jammer dat ik veel kracht heb verloren tijdens mijn afval proces , maar alsnog raakte ik haar goed met me rechtse directe. Ik had wel af en toe het gevoel dat mijn afstand te ver was. Tijdens de clinch kwam mijn judo achtergrond weer een beetje omhoog en veegde ik haar een aantal keer goed onderuit. Tijdens het clinchen gaf ze mij een rechter cross, waarop ik dacht  ‘’Wakker worden!’’ Ik vond het verder een leuke match en opnieuw een overwinning, dus nu op naar de volgende.

R1N: Wanneer kunnen we jou zien in de A klasse?

Rachel: Ik wil eerst nog een aantal B partijen vechten en ik denk dat ik volgende jaar een overstap maak naar de A klasse. In de A zou ik graag tegen Aleide Awant willen vechten, omdat ik een keer van haar verloren heb wil ik dit nu graag recht zetten.

R1N feliciteert Rachel Adamus met haar overwinning.

De Hoofdpartij
Faldir Chahbari ( Team Beast of the East) vs Anthony Kane( Team Slamm). Iedereen begint te staan en wacht op het moment dat beide heren de ring in stappen. De opkomst van Faldir Chahbari, zet de hele zaal op stelten. Met de Marokkaanse vlag voorop en een hele entourage, betreed king of the east de ring.

De 1ste ronde scoort Kane mooie boks combinaties , waarop Faldir vrij rustig op reageert. Faldir die in zijn vooruit aan het jagen is, scoort veel met linker lowkicks. Anthony die in zijn achter uit vecht, scoort veel punten met zijn harde boks combinaties, waar Faldir van onder de indruk lijkt te zijn. In deze eerste ronde is Faldir tot nu toe nog afwachtend en daarin tegen scoort Anthony veel punten met zijn boks combinaties. De laatste 10 secondes, staan beide heren met een hun handen laag oog in oog te wachten op elkaars reactie. Mooie ronde met een licht voordeel voor Anthony.
De 2de ronde switcht Faldir constant met zijn benen, waarop hij Anthony opnieuw in zijn achteruit krijgt. Faldir scoort harde lowkicks en trappen naar het lichaam van Anthony. Faldir begint het tempo op te voeren en scoort veel punten met zijn combinaties die hij zowel links als rechts voor maakt. De laatste 30 secondes, gaat Kane vol op in de aanval en probeert alles te counteren op de snelle Chahbari.  Kane houdt goed stand en probeert met Faldir’s tempo mee te gaan.
De 3de ronde komen de heren in de clinch terecht, waar Faldir een mooie knie naar het lichaam plaatst. Kane vervolgd nu zijn weg in de vooruit en maakt een mooie gesprongen dubbele knie naar het gelaat van Faldir. Faldir danst als een vis in het water en leidt zijn combinaties in met snelle harde linkse directes. De stoten zijn zo snel, dat Kane deze moeilijk kan ontwijken. Het publiek wordt gek, want beide heren hebben te horen gekregen dat ze nog 30 secondes hebben. Vol in de strijd laat Anthony nog zien, waarom hij hier gekomen is en geeft alles wat hij nog over heeft. Faldir gaat mee in het gevecht en blijf counteren met mooie lowkicks en knieën naar het lichaam.  De bel gaat en beide heren hebben een fantastische partij neer gezet!! Winnaar op punten Faldir Chabari.

Faldir wil zijn partij opdragen aan goede vriend en trainer Rudy van Kickboxing Zutphen, waarbij longkanker geconstateerd is. Faldir traint hier elke zaterdag en verteld het publiek dat Rudy ondanks het slechte nieuws nog altijd positief in het leven staat en nog ontzettend veel plezier in onze sport beleefd. Verder bedankt Faldir het publiek voor hun komst en steun ‘’ Ik heb wereldwijd gevochten en ik ben heel erg dankbaar en blij dat ik deze keer in mijn eigen thuis basis heb mogen vechten’’

Kane laat het volgende weten via Facebook: ” heb jammer genoeg op punten verloren van Faldir Chabari heb hem gelukkig wel echt goed partij gegeven en kan tevreden terug kijken naar mijn partij ….. een goede ervaring en nu op naar 14 Mei in Madrid … SLAMM EVENTSS IS BACK

R1N bedankt de organisatie van Beast of the East voor het fantastische programma.