‘’Like Water’’ is de nieuwe film documentaire over de UFC middel gewicht kampioen Anderson Silva. De film zal Silva volgen tijdens een aantal belangrijke momenten in zijn vechters leven. Na zijn gevecht tegen Demian Maia, waar hij afgelopen April tegen heeft gevochten tot aan zijn debuut gevecht tegen Chael Sonnen vier maanden later.

De film, die zojuist net in primaire is gegaan tijdens het Tribeca Film Festival, is niet alleen een stap in de goede richting voor Silva, maar ook voor de vechtsport wereld. Producer Pablo Croce probeert op drie verschillende manieren een beeld te vormen van een MMA atlete.  Voor sommige mensen is het namelijk moeilijk te bevatten, dat vechters ook normale mensen zijn die een echt bestaan leiden.

In de serie is te zien, dat Silva een echte familie man is. Voor de Sonnen kamp, heeft hij voor twee maanden Brasil verlaten, om in Los Angeles te trainen met Team Black House. Om dit te doen heeft hij zijn hele familie achter gelaten, zijn vrouw, drie zonen en twee dochters. Er werd Silva gevraagd wat zijn doel is, na het gevecht.” Om heel thuis te komen’’, was hierop zijn antwoord. Voor een kampioen die altijd op eenzame hoogte in zijn spel staat, is het belangrijk dat je familie achter je staat, winnen of verliezen is niet belangrijk voor hun, ‘’ ik zal altijd hun kampioen blijven.

De serie komt ook hier naar Nederland, meer info volgt.