Opnieuw slecht bericht Vechtsport

Kickbokser slaat gehandicapte man in coma

di 26 April 2011, 09:32:SINT-NIKLAAS – Een Vlaamse gehandicapte man vecht voor zijn leven nadat hij door een stelletje agressieve straatrovers halfdood werd geslagen en werd beroofd van zijn geld. Een van de laffe rovers blijkt de 19-jarige Albanees Meriton K, een bekende in de Belgische kicksbokswereld

Erwin Maes (54) uit Sint-Niklaas raakte na een ongeval met zijn bromfiets zwaar gehandicapt. Hij liep hersenletsels op maar revalideerde. Lopen met een stok lukt amper en praten verloopt moeizaam. Zaterdagavond ging hij met zijn vader Raymond en zijn neef Olivier uit eten. Rond twee uur ‘s nachts namen ze afscheid en gingen naar huis. Toen Maes het Sint-Niklase marktplein overstak, stopte een auto en werd hij aangesproken door drie jonge kerels.
Wat er gebeurd is, blijft nog onduidelijk. De daders boden hun slachtoffer mogelijk een lift aan, of dwongen hem in hun auto te stappen. Wat wel zeker is, schrijft het Belgische Nieuwsblad, is dat de gehandicapte Vlaming in een passerende auto stapte, werd ontvoerd, beroofd van zijn geld en horloge en in zijn auto halfdood geslagen.
Met een snelkeuzetoets op zijn mobieltje slaagde Maes er nog Olivier te bellen, maar hij kwam op de voicemail terecht. Daarop horen we hem tegen de daders roepen”, vertelt zijn broer Mario in de krant. Nadat de rovers hun kansloze slachtoffer halfdood hadden geslagen, gooiden ze hem uit de auto. Twee vrouwen, die zijn hulpgeroep hoorden, ontfermden zich over hem.
Maes werd zondag geopereerd en vecht momenteel voor zijn leven. “Het is nu afwachten welke bijkomende hersenschade hij bij deze overval gaat oplopen. Erwin was al voor tachtig procent invalide.”

De politie heeft met beelden van bewakingscamera’s kunnen achterhalen in welke auto Maes instapte. Twee daders konden zo zondag al worden opgepakt. Een van hen is minderjarig, de andere is de Albanees Meriton K., een bekende in de Belgische kickbokswereld. Om hoeveel daders het in totaal gaat is niet bekend.

Advertisement
error: