De 50-jarige Jean-Claude van Damme wilt na 30 jaar weer een overstap maken naar het strijdperk. De filmster gaat opnieuw proberen te boksen, bevestigt zijn trainer Claude Goetz op Facebook. Wel meld zijn trainer dat Jean-Claude medisch in orde moet zijn, voordat hij zijn toestemming geeft. Claude Goetz verteld het volgende, ‘’ Op voorwaarde dat Jean-Claude medisch in orde is en net zo gretig zijn tegenstander wil verslaan als dertig jaar terug. Ik heb het hem altijd verboden, maar hij wil zo graag dat ik hem nu groen licht heb gegeven.”

Bron: HLN

AMSTERDAM – Acteur Jean-Claude van Damme heeft besloten om zijn filmcarrière de rug toe te keren en gaat zich weer richten op het thaiboksen…
Dit meldt HLN. Een opvallende beslissing van ‘The Muscles from Brussels’ omdat de gevallen acteur eingelijk weer aanbiedingen op zak heeft. Lange tijd was Jean-Claude ‘persona non grata’ in Hollywood en stond de acteur zelfs op de zwarte lijst in de zonnige heuvels van Californië. Reden hiervoor waren zijn langlopende drugsverslaving alsmede zijn exorbitante salariseisen. De acteur gaat, ondanks de recente filmaanbiedingen , terug de ring in voor zijn eerste gevecht sinds 29 jaar. Niemand minder dan Thaise bokser Somluck Kamsing zal zijn opponent zijn, die in 1996 nog goud behaalde op de spelen in Atlanta.

“Als ik die kamp win, wat heel bijzonder zou zijn, zal ik nog een tien jaar gezond zijn. Het is als een onderhoudsbeurt. Ik kijk er erg naar uit,” vertelt de spierbundel in zijn nieuwe tv-show Jean-Claude Van Damme: Behind Closed Doors.
Ook vertelt Jean-Claude waarom de filmbazen in Hollywood hem links lieten liggen:”Na Timecop kreeg ik een schitterend aanbod voor drie films: 8 miljoen euro per film. Maar ik was een wrak en zei ‘ik wil 14 miljoen, net als Jim Carrey’, en ze lieten me vallen. Ik was mezelf niet in die tijd, is was weg van de wereld en maakte een gigantische fout waardoor ik jarenlang op de zwarte lijst stond in Hollywood”.