Op 30 Juli zullen MMA legendes Dan Henderson en Fedor Emelianenko waarschijnlijk tegen over elkaar staan, verteld MMA fighting. De deal zal tussen 24 en 72 uur bekend worden gemaakt.

Afgelopen donderdag vertelde SBNation dat het gevecht is afgesloten, maar dat er nog wel een aantal details waren die niet overeen komen met elkaar. Het contract moet nog getekend worden, wel zijn allebei de vechters het eens over de regels en de basis technieken van het gevecht. Een van hun vertelde zelfs dat het 99,99 %  waar is dat het gevecht door zal gaan.

Het gevecht zal plaatsvinden op 30 Juli in Hoffman Estates in Illinios. De klasse is Heavyweight, tot en met 220 pond. Dit zal geen enkel probleem zijn voor Henderson, want zijn natuurlijke gewicht is  iets minder dan 210 pond. Daar in tegen zal Emelianko iets moeten afvallen en dit zou de eerste keer zijn in zijn MMA carrière. In zijn laatste gevecht tegen Antonio’’ Bigfoot’’ Silva, woog hij 230 pond.

Henderson die een record heeft van 28-8 , is op dit moment de Strikeforce light-heavyweight kampioen, maar zijn doel heeft hij al een tijdje op Emelianenko gezet die een record heeft van 31-3.

In de aankomende dagen zullen we het zeker weten, of deze knallende match daadwerkelijk gaat plaats vinden 30 Juli!!