‘’ We lopen allemaal wonden en tegenslagen op in het leven, maar dat hoeft ons hart en onze eindbestemming niet te veranderen.’’
 

 In Elk gewicht zit een verborgen talent verscholen, die uiteindelijk tot iedereen z’n verbazing het gewicht overheerst…. Zo was Karim Bennoui dit tot en met 61 kilo.. Pietje Dorjee tot 63,5 kilo.. Mootje Khamal tot en met 67 kilo en..in het gewicht tot en met 70 Kilo,  Maiki Karathanasis.

 De 21-jarige Griek woont in Utrecht en studeert aan de opleiding Ondernemer en Internationale handel. Daarnaast is hij ook werkzaam in het Griekse restaurant van zijn familie, Pallas Anthene in Doetinchem.  Maiki is het verborgen talent binnen de -70 kilo, de vier A partijen die hij heeft gevochten heeft hij alle vier gewonnen waaronder twee op KO. Aankomend weekend vecht Maiki in Hoorn tegen Ramzi, waar hij voor zijn eerste Wereld titel gaat vechten..

R1N sprak Maiki Karathanasis in zijn voorbereiding op 14 Mei.

R1N: Maiki, hoe is de liefde voor het thaiboksen ontstaan?

Maiki: Toen ik klein was ,een jaar of 9,zag ik de film kickboxer van Jeanclaude van Damme!! Ik was echt gelijk verkocht van zijn vecht kunsten in de film. Ik herinner me nog toen ik op me 9de de Zeeman binnenliep in Utrecht en een kort broekje zag liggen, gelijk het broekje moest hebben want het leek op een thaiboks broekje. Me moeder heeft het gelijk voor me gekocht en zo begon mij liefde voor de sport. Ik ben zelf in Waalwijk opgegroeid tot een jaar of zestien.
 Een paar dagen voordat ik twaalf werd liep ik de sportschool van Hans van der Hammen binnen en zag dat ze Thaibokslessen gaven. Ik was weer meteen verkocht en deed gelijk mee!! Ik vond het dus echt geweldig en nu train en vecht ik sindsdien nog steeds met alle plezier. Toen ik zestien werd, verhuisde we met de hele familie naar Utrecht.

R1N: Toen verhuisde je naar Utrecht, hier ben je bij Team Germaine gaan trainen, hoe was jou ervaring onder de hoede van The Iron Lady?

Maiki: Klopt, na mijn verhuizing naar Utrecht heb ik een tijdje in Utrecht getraind. Germaine is echt een topper en ik heb daar ook echt een leuke tijd gehad. Er waren veel vrouwen in de groep en ze was destijds ook zelf druk met partijen. We zijn nog steeds heel goed met elkaar en ik besloot uiteindelijk iets anders te gaan zoeken.

R1N: Wat is tot nu toe, jou grootste overwinning in je carrière als kickbokser geweest?

Maiki: Ik vind elke partij belangrijk 🙂 de leukste ervaring was toch wel die in Griekenland. Ik vocht hier in april en dat was echt een super ervaring! Ten eerste in eigen land en daarnaast kwam ik op met de Griekse vlag. Het publiek werd helemaal gek van enthousiasme. Mijn tegenstander was de nummer twee van Griekenland en had 150 partijen gevochten waaronder drie wereldtitels op zak.  Ik won in de eerste ronde op k.o. en het publiek ging helemaal los.. En mijn avond kon natuurlijk niet meer stuk.

R1N: Elke topsporter komt tegenslagen tegen, ben jij ze al tegengekomen?

Maiki: Iedereen komt ze tegen, denk ik. That’s life maar we moeten er allemaal doorheen zien te komen. We lopen allemaal wonden en tegenslagen op in het leven, maar dat hoeft ons hart en onze eindbestemming niet te veranderen.

R1N: Rituelen voor je wedstrijd?

Maiki: Ik geef alle eer, lof en glorie aan God! Ik bid in de naam van Jezus Christus!
 
 R1N: Je traint bij levende legende Lucien Carbin, hoe bevalt dit?

Maiki: Onze gym is voor mij het beste! Ik train er met alle liefde en we steunen elkaar krachtig en liefdevol. Ik heb het heel goed en we zijn heel hecht met elkaar. Echte broederschap. Lucien is ook de beste trainer van de wereld. Daarnaast lopen me trainingen lekker, want ik ben heel leergierig.

R1N: Wie zijn jou voorbeelden en waarom?

Maiki: Mijn voorbeeld is Jezus Christus! Hij stierf voor ons en heeft het voorbeeld laten zien hoe het kan op de beste manier.
In het Thaiboksen is Lucien Carbin mijn grootste inspiratie. Hij is de meest allround trainer  en de energie, geduld, informatie en liefde die de man geeft is ongekend. Daarnaast is Devon “ Doah“ Leeuwin een voorbeeld. De leergierigheid, inzet en respect die de jongeman heeft is enorm. En hij heeft echt een liefdevol hart, een echte broer.
 
R1N: 14 mei je eerste Wereld titel gevecht, wil je nog iets over je tegenstander kwijt?
Maiki: Niet veel , heb hard getraind en hoop dat het een mooie partij mag worden en mogen de beste winnen.
 
R1N: Toekomst?

Maiki: Mijn motto, make the best of it. Ik probeer uit alles het beste te halen. Wil veel leren, wil alleen maar beter en beter worden, want we zijn ten slotte nooit uitgeleerd.

R1N: Wil je nog iets kwijt?

Maiki: Ten eerste wil ik God bedanken voor alles!

 Ik wil Lucien Carbin bedanken voor alle tijd die hij in me steekt. Al me broeders bedanken en me familie thuis. Hans van der Hammen is ook gewoon familie en hem bedank ik ook voor alles!
 Love to the familie Gunning..

May God bless us all.
 
Bedankt R1N voor het interview en alle lezers wil ik ook bedanken.