Bron: Noordhollandsedagblad: HOORN – UPDATE ZO. 8:56 – ‘Nog nooit zo’n enorme paniek gezien. En echt alles zat onder het bloed’, zegt sporthalbeheerder George Gregoire van de Vredehof op de ochtend na de massale vechtpartij tijdens het kickboksgala in Hoorn. De zwaargewonde, een 29-jarige man uit Leeuwarden, werd overgebracht naar het AMC in Amsterdam.
 

Het verhaal dat in de sporthal geschoten zou zijn, wordt door de politie niet bevestigd. ,,Er is alleen buiten de sporthal geschoten, maar niet gericht. Dus alleen in de lucht”, vertelt een woordvoerder van de politie.
 
De Leeuwarder die zwaar gewond raakte, kwam aanvankelijk eop de afdeling intensive care. Hij is inmiddels overgebracht naar een behandelafdeling.Ook waren er twee lichtgewonden en meldden zich in het Westfriesgasthuis na het incident nog zeven personen met lichte verwondingen. Een van hen is met een hersenschudding opgenomen.
 
Er was zaterdagavond grote paniek in de sporthal Vredehof. Buiten voor de deur lag lange tijd een lichaam. Er werd een 20-jarige man uit Hoorn aangehouden, maar na verhoor bleek hij niets te maken te hebben met het incident.
 
Burgemeester Onno van Veldhuizen liet weten het te betreuren dat het sportgala uitmondde in een grote vechtpartij. In de paniek in de sporthal zijn veel mensen, onder wie veel kinderen, onder de voet gelopen.
 
Aan het begin van de avond was er al een opstootje op de tribune. Dat werd snel gesust, waarop de sfeer ten goede leek gekeerd. Later op de avond liep het toch uit de hand. Er ontstond een woordenwisseling rond de ring, waarna er gevochten werd. Volgens ooggetuigen vlogen er stoelen, tafels en glazen door de hal. Gregoire: ,,Alle stoelen vlogen door de lucht. Alsof iedereen daar op had zitten wachten. Overal lag bloed, niet normaal.”
 
In paniek probeerden mensen de zaal uit te komen. Hierbij kwamen kinderen in de verdrukking. Gregoire: ,,Die kinderen en ouders. Ik heb nog nooit zo’n paniek meegemaakt. Gelukkig kon ik een hek openen waardoor de mensen weg konden. Er waren duizend man binnen.’ Volgens ooggetuigen was de sfeer ter plaatse tot even na elven grimmig, daarna werd het iets rustiger. Mensen hebben voor hun leven moeten rennen om een veilig heenkomen te vinden. In de paniek zijn mensen gewond geraakt. Enkelen liepen door afgesloten hekken. Er is ook een traumahelikopter ingezet. In de paniek werd ook een fietser door een ambulance aangereden.

Burgemeester
Burgemeester Onno van Veldhuizen liet weten het te betreuren dat het sportgala uitmondde in een grote vechtpartij. „Ik leef mee met de gewonden en hun familie en de mensen die dit hebben moeten aanschouwen. De bezoekers van het sportgala zullen enorm zijn geschrokken. Het zal grote indruk hebben gemaakt”, aldus de burgemeester op de website van zijn gemeente.
 
Afscheid

Het kickboksgala is georganiseerd door Petres Gym. Het gala zou tevens het afscheid zijn van kickbokser Clyde Petres, maar die heeft de ring niet meer kunnen betreden. In 2008 werd bij hem lymfeklierkanker geconstateerd en verwachtte hij nooit meer te kunnen vechten. Na hard vechten en veel doorzettingsvermogen en wilskracht zou hij vanavond in de Vredehof zijn carriere afsluiten. Clyde is ook de eigenaar van Petres Gym aan de Oude Veiling in Hoorn.
 
 Film: vechtpartij
http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article9151681.ece/Schietpartij-bij-kickboksgala-Hoorn%3A-mogelijk-dode