Nadat de K-1 bekend heeft gemaakt samen met DREAM opnieuw een evenement te gaan organiseren, brengt Simon Rutz van I’ts Showtime het volgende naar buiten. 

Na jaren trouw  te zijn aan K-1 (FEG) met betrekking tot de te late betaling, of geen betaling naar onze vechters, willen wij de volgende verklaring afgeven. Langer dan een half jaar is de K-1 ons meer dan 400.000 dollar in totaal schuldig, omdat een aantal vechters die wij vertegenwoordigen niet zijn betaald. Elke keer  werden we gevraagd om meer geduld te hebben, omdat een potentiële investeerder geïnteresseerd zou zijn om de K-1 over te nemen.

Tot nu toe hebben we nooit contact  gehad met een advocaat om onze credits te claimen, omdat we K-1 de tijd die ze nodig hebben om financieel te herstellen ,hebben gegeven. We waren echter zeer verbaasd te horen dat DREAM en K-1 weer een aantal kleinere evenementen gaan organiseren. Naar onze mening is dit niet mogelijk voordat de K-1 eerst zijn schulden betaalt aan vechters die reeds voor hun hebben gevochten. Daarom is het nu tijd voor ons om een ​​advocaat te nemen.

Ook vechters zijn benaderd door de heer Tanikawa met een dreiging om niet te vechten voor IT’S SHOWTIME JAPAN. Als vechters zouden vechten voor IT’S SHOWTIME JAPAN, kunnen ze fluiten naar hun geld. De heer Tanikawa is niet in de positie om ons op deze manier te behandelen. De heer Tanikawa begrijpt niet dat K-1 hun schulden moeten betalen, omdat vechters hun hun geleverde dienst aan de K-1 hebben gegeven.

We kunnen alleen maar beschrijven dat de K-1 erin  is geslaagd, de laatste jaren als amateuristische organisatie te hebben gehandeld.  Als we niet veel druk hadden gezet op de K-1 , dan hadden veel meer vechters met een financiële domper moeten leven.

We hopen dat er een investeerder voor de K-1 zal verschijnen, en dat de heer Tanikawa een management cursus zal volgen, anders zal het geïnvesteerde geld verdwijnen als sneeuw voor de zon.

De volgende vechters moeten nog steeds  grote hoeveelheden geld van  de K-1 ontvangen: Giorgio Petrosyan, Tyrone Spong, Hesdy Gerges, Daniel Ghita, Melvin Manhoef, Pajonsuk Superpro Samui, Chahid Oulad El Hadj, Gago Drago en Dzevad Poturak.

Dit zijn alleen de vechters die worden vertegenwoordigd door ons. Er zijn echter ook veel vechters die nog steeds geduldig moeten wachten op hun geld.

Simon Rutz,
It’s Showtime