ALMERE – Op zondag 3 zullen Anthony Kane en XXL Entertainment het “Death before Dishonor” thaiboksgala gaan organiseren op de Grote Markt in hartje Almere. De grote markt in Almere Stad is echt het hart van de stad en daaromheen zijn de belangrijkste kroegen geplaatst. Voor het eerst zal dit het strijdtoneel worden van een groots opgezet thaiboks spektakel! Na een eerder bericht is men druk geweest om de matchmaking sluitend te maken en men kan met trots een topprogramma presenteren. Bij de locatie horen natuurlijk grote en bekende namen en die heeft men zeker gevonden.

 Als absolute hoofdpartij zal dé vechter van Simon Gym, Eric Zowa aantreden tegen “the Spartan“ Redouan Cairo van Team Slamm!! die met deze partij revanche wil nemen op het verlies van zijn stalgenoot Ismael Londt. Sommige mensen zullen twijfelen aan de capaciteiten van Cairo, maar hij is gebrand om dé man te worden in de klasse onder de 95 kilogram en heeft al een goed jaar achter de rug.

 Yassin Lahmidi heeft pasgeleden in Almere nog op punten verloren van topvechter Marco Pique, maar zal zondag 3 juli aantreden tegen de nieuwe aanwinst van Team Furious, Ajay Balgobind. Allebei de vechters zijn gebrand om te winnen en deze beloofd een toppartij te gaan worden.

 Ramin Rezai uit Amersfoort zal aantreden tegen de Oostenrijker Nombi. Rezai is inmiddels al enige tijd in de A-klasse actief en sloot zijn laatste partij winnend af. Hij mag in Almere de nog onbekende Nombi laten zien waarom het niveau in Nederland internationaal als zeer hoog word beschouwd.

 De Almeerse Denise Kielhotz sluit als dame het hoofdprogramma af. Ook zij sloot haar laatste partij in Almere winnend af tegen de Italiaanse Sindy Huyer alleen is de organisatie momenteel druk aan het zoeken voor een passende tegenstander.

 Verder zijn er veel anders topvechters uit Almere vertegenwoordigd van Day´s Gym, Simson Gym, Seconds Out en Ropi Gym in de B, C, nieuwelingen en jeugdklasse.

 Vooral het B-klasse programma is overladen met talent. De zeer technisch en Thais georiënteerd vechtende Tola Shamar mag aantreden tegen de nieuwe aanwinst van Team Slamm!!, Urvin Sabajo. Laatst genoemde zal zijn rentree maken in de B-klasse en als neef van vechtsportkampioen Tyrone Spong liggen de verwachtingen hoog voor hem. Shamar liet onlangs nog in Madrid zien over een groot arsenaal aan technieken in huis te hebben, dus dit beloofd een zeer aansprekende partij te worden.

 Een vechter die grote indruk achterliet op het thaiboksgala van Day´s Gym in Almere is Mootje el Messaoudi. Uitkomend voor Simson Gym is hij gematched tegen één van de jonge talenten uit Alkmaar Hannes Schneider. Onlang is overgestapt naar de Fighting Factory Carbin, ook wel FFC genoemd om de volgende stap in zijn vechtsportcarrière te kunnen maken. Aan el Massaoudi de taak om hem in eigen huis af te stoppen.

 Eveneens in de B-klasse, Kevin Bromet van Days Gym en de bekende Almeerse portier Marcel van Bekkum. Beide vechten een thuiswedstrijd, maar voor van Bekkum is het wel letterlijk te noemen aangezien zijn werkterrein ook normaal gesproken de Grote Markt is.